Кріп краще додавати на завершальній стадії готування страви або при використанні рецептів, які практично не потребують приготування їжі, тому що, чим довше ви його готуєте, тим слабкіше його аромат. Тому, свіжий кріп найкраще використовувати при приготуванні швидких страв: соусів, салатів, приправ, а ось насіння кропу краще підходять для страв тривалого приготування.
Смак кропу описують як суміш анісу, петрушки і селери, його аромат як поєднання цитрусових, кропу і мяти.Цвет і більш ніжний смак свіжого кропу зміцнює, а не затуляє смак страви.
Незважаючи на те, що кріп широко використовується при заготівлі солінь, він відмінно підходить для риби, салатів (картопляного, капустяного, з макаронів), а також до заправкам для салату, соусів і підлива, вершковому сиру, хліба, супів, страв з яєць, бобів, курки, зерна і м'яса.
Також ви можете його спробувати з солодощами, наприклад, при випічці тортів, тістечка, яблучного пирога і з такими овочами як буряк, капуста (особливо квашена), авокадо, баклажан, пастернак, гарбуз, кабачок, брокколі, цвітна капуста, ріпа, картопля, зелена квасоля і помідори
Змішайте 1-2 столові ложки свіжого кропу з вершковим сиром і створіть смачний соус.